Η Κέλλυ Καλτσή μιλάει αποκλειστικά στο Stage Radio

Posted by admin Category: Category 1

Συναντώ την Κέλλυ με αφορμή το νέο single της “Toxic Butterfly” στα γραφεία της 14music για τον πρωινό μας καφέ! Έτσι το ένιωσα. Σαν να συναντήθηκα με μια φίλη, να πιούμε τον καφέ μας και να ανταλλάξουμε τα νέα μας. Χωρίς περιορισμούς και δήθεν καθωσπρεπισμούς.

Όταν η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε είχα καταφέρει μέσα από την κουβέντα μας να δομήσω το προφίλ της γυναίκας που είχα απέναντί μου. Όχι λόγω κρυφών υπερφυσικών δυνατοτήτων, αλλά γιατί εκείνη επιλέγει να μην κρύβεται πίσω από τις λέξεις.
Μια γυναίκα δυναμική, εκρηκτική, συνειδητοποιημένη, γεμάτη τόλμη, όνειρα, δημιουργικότητα και ενέργεια!

 

Κέλλυ σε καλωσορίζουμε στο stage-radio

Καλώς σας βρήκα!

Σε συναντώ για πρώτη φορά από κοντά και αναμφίβολα έχω μπροστά μου ένα εξαιρετικό δείγμα γυναικείας ομορφιάς. Εν έτη 2015, ευχή ή κατάρα το να είσαι γυναίκα;

(Ντροπές και γέλια) Ε πάντα είναι ευχή! Τι εν έτη; Όλα τα έτη είναι ευχή το να είσαι γυναίκα! Τι λες τώρα; Κατάρα; Ευχή, τεράστια ευχή! Αρκεί να το χειριστείς σωστά!

Δηλαδή;

Καταρχάς, το να το διαχειριστείς σωστά είναι να προστατέψεις τον εαυτό σου, να μην αφήσεις κανέναν να σε χειραγωγεί. Είσαι εσύ, είσαι γυναίκα αυτόνομη και προχωράς. Κάνεις αυτό που θέλεις, κάνεις το όνειρό σου και ακολουθείς το στόχο σου.

Έχουμε λάβει από ‘σένα διάφορα μουσικά ηχοχρώματα, είτε μέσα από δικές σου δημιουργίες, είτε μέσα από διασκευές που έχεις κάνει. Αλήθεια, τα όσα συμβαίνουν γύρω σου, σε επηρεάζουν;

Πάρα πολύ! Πάρα πολύ! Βασικά κυρίως με επηρεάζουν τα όσα συμβαίνουν γύρω μου!

Δηλαδή ντύνεις με νότες προσωπικά σου βιώματα;

Όχι μόνο με νότες αλλά και στιχουργικά. Αυτά που γράφω,στιχουργικά ειδικά, είναι προσωπικά μου βιώματα. Πολύ προσωπικά μου βιώματα..Καθημερινές ανησυχίες,προβληματισμοί και αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η γενιά μου..Ναι,  με επηρεάζουν πάρα πολύ.

Γνώριμο!  Το βλέπουμε και στα live σου στα video clip που σε συνοδεύουν επί σκηνής.

Ε ναι. Μα η ομάδα μου και εγώ και η γενιά μου ολόκληρη βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα! Η γενιά μου είναι μια γενιά η οποία  δε θα πάρει ενδεχομένως ποτέ της σύνταξη. Η γενιά μου είναι μια γενιά οπου αγόρια και κορίτσια είναι πάνω στο άνθος της ηλικίας τους και δεν έχουν δουλειά και σκοτώνονται για πενταροδεκάρες.. αντί να μιλούν για έρωτα,τέχνες και μουσική. Κοιμούνται και ξυπνούν με το άγχος των ενσήμων και  τον κατώτατο μισθό. Δε θα έπρεπε να είναι έτσι! Γιατί θα μιλήσω ας πούμε;

Toxic Butterfly!  Νέο single και νέα συνεργασία με τη 14music. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια γι’ αυτό το νέο μουσικό σου βήμα;

Είναι ένα κομμάτι που το γράψαμε με τον Eliot, γράψαμε τη μουσική μαζί και στίχο έχει γράψει ο Eliot. Είναι ένα κομμάτι το οποίο το αγαπάω πολύ και είναι ένα επίσης προσωπικό βίωμα.

Προσωπικό βίωμα! Εκδίκηση;

Εκδίκηση, ναι ναι!

Την πήρες;

Όχι…

Ούτε θα το επιχειρήσεις;

Όχι μωρέ,ούτε θα το επιχειρήσω, αλλά είναι άκρως εκδικητικό. Πρόσεχε όμως, η πεταλούδα μου είναι μία γυναίκα η οποία τράβηξε τα πάνδεινα και έχει γίνει “toxic”. Δεν ήταν, έγινε!

Οι καταστάσεις σε οδηγούν;

Αναπόφευκτα! Είναι σαν αυτό που σου έλεγα πριν… ταλαιπωρήθηκε πολύ, υπό συνθήκες άρρωστες, υπέμεινε πολλά… ε σε κάποια φάση έσκασε και πέρασε στην άλλη πλευρά.

Special K’z και anti-compromise για τα live σου. Τι είναι αυτό που αφυπνίζει το αντι- συμβατικό μέσα σου;

Το τι έχω περάσει. Σου είπα και πριν πως έχω βιώσει συμβιβασμούς επαγγελματικούς κ προσωπικούς. Ε κάποια στιγμή όσο ζεις πράγματα, συνειδητοποιείς και σκέφτεσαι, τα ζυγίζεις και λες: Αρκετά, φτάνει. Δεν έχεις λόγο να συμβιβαστείς σε κάτι. Ο μόνος λόγος που συμβιβαζόμαστε είναι ο φόβος μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και μιλάω για όλα τα επίπεδα. Όσες φορές έχω τολμήσει να κόψω κάτι, να διακόψω κάτι και έλεγα «τι θα γίνει μετά;»  μια χαρά γινόντουσαν μετά! Έρχονται όλα μετά! Κάνε το βήμα εσύ, αφού στο λέει το ένστικτό σου και θα ‘ρθεί! Μιλάω βιωματικά αυτή τη στιγμή. Όσες φορές έχω κάνει το βήμα ήρθε κάτι άλλο!

Φοβάσαι;

Βέβαια φοβάμαι! Ασφαλώς και φοβάμαι, γι΄ αυτό και έχω συμβιβαστεί κατά καιρούς, από φόβο.

Τώρα;

Τώρα πια πολύ λιγότερο.

Αισιόδοξο!

Πολύ λιγότερο ναι, αλλά δε σημαίνει ότι τα έχουμε ξεπεράσει όλα. Είναι όμως γιατί πέρασαν αυτές οι καταστάσεις και συνειδητοποίησα ότι ο τοίχος έχει πορτούλα. Αλήθεια, έχει πόρτα. Πρέπει να το ακούσουν όλοι αυτό και πολλές γυναίκες πρέπει να το καταλάβουν αυτό το πράγμα! Ο τοίχος  έχει πόρτα! Άμα θέλεις να βγεις, βγες! Μπορείς!

Έχουμε δει να σκηνοθετείς τα live σου με τους Special K’s και μάλιστα με ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο. Τι είναι αυτό που ενεργοποιεί τη μεταμόρφωσή σου πάνω στη σκηνή;

Ξέρεις όταν δε με αγχώνουν τα εισιτήρια, έχω να σου πω, πως “φεύγω”!!. Φεύγω, γιατί το κάθε κομμάτι που έχουμε επιλέξει να βάλουμε  στο πρόγραμμα, όσα δεν είναι δικά μας, έχουν μπει για κάποιο λόγο εκεί, δεν μπαίνουν τυχαία. Έχουν μπει για κάποιο λόγο όχι τόσο μουσικά αλλά κυρίως στιχουργικά. Στιχουργικά σε πάνε …

Έτσι ώστε να υπάρχει μία αφηγηματικότητα;

Ακριβώς. Αυτό που τραγουδάω το κατανοώ, το νιώθω και μπαίνω μέσα του. Μπαίνω κατα κάποιο τρόπο στον ρόλο.

Μου δίνεις πάτημα! Μόλις ανέφερες «μπαίνω στο ρόλο» και στη σκηνική σου παρουσίαση, στα live, χρησιμοποιείς διάφορα τεχνάσματα. Τι είναι όμως αυτό που σε οδηγεί στη χρήση ενός προσωπείου πάνω στη σκηνή;

Ναιιι! Μ’αρέσει! Ξέρεις πως ξεκίνησε; Ένιωθα περίεργα, ένιωθα πολύ εκτεθειμένη, εννοείς τι μάσκα ε; Ένιωθα εκτεθειμένη κι όταν την έβαλα, αισθανόμουν πολύ ελεύθερη! Ξέρεις έπαιρνα ενέργειες, όχι αρνητικές ενέργειες, αλλά αισθανόμουν εκτεθειμένη πολύ, παρόλο που είναι αυτή η δουλειά μου, η έκθεση,  έτσι; Αισθανόμουν πολύ εκτεθειμένη. Όταν έβαλα τη μάσκα…

Κρύβοντας το πρόσωπο απελευθερώθηκες;

Ναι, ένιωθα υπέροχα!

Συνεχίζεις;

Ναι, βάζω!

Πλέον σαν μέρος ενός project ή νιώθεις ακόμα την ανάγκη να χρησιμοποιείς μια μάσκα για να κρυφτείς;

Μ’ αρέσει! Νιώθω άνετα! Εντάξει, δεν είναι όλα τα project για μάσκα, γι’ αυτό και δεν τη βάζω παντού, αλλά μ’ αρέσει! Το σκεφτόμουν μάλιστα αυτό… ωχ, δε θα το πω αυτό, είναι καινούριο σχέδιο (γέλια)

Είναι στα σχέδια σου η οπτικοποίηση του Toxic Butterfly;

Ναι, είναι σχεδόν έτοιμο! Το έχει σκηνοθετήσει ο Πάρης Γρηγοράκης , ένας εξαιρετικός νέος σκηνοθέτης και ιδιαίτερα ταλαντούχος. Είναι σχεδόν έτοιμο, είναι στο editing αυτή τη στιγμή.

Κι ότι ετοιμαζόμουν να σε ρωτήσω αν θα ήθελες να το σκηνοθετήσεις εσύ;

Όχι, γιατί έχει γίνει εδώ και καιρό. Ήταν μία πρωτοβουλία του Πάρη και το εκτιμώ πολύ.

Τα επόμενα;

Τα επόμενα, θα κάνουμε κάτι, ναι!

Ο επόμενός σου στόχος, ποιος είναι;

Έλα μου ντε! Σίγουρα καινούρια κομμάτια, γιατί είναι ήδη έτοιμα! (…) Δισκογραφικά θα κυκλοφορήσουμε ένα ακόμα single και σε live θα πάει το anti – compromise μέχρι το φθινόπωρο και από ‘κεί και πέρα βλέπουμε.

Έχεις προγραμματισμένο κάποιο live;

Στις 4 Μαίου στο αγαπημένο,λατρεμένο Faust.

Μια ευχή για το κλείσιμο!

Ααα! Πρέπει να το σκεφτώ αυτό! Να μη φοβόμαστε! Ο φόβος είναι ανασταλτικός παράγοντας του να δημιουργούμε! Να μη φοβόμαστε!  Τίποτα απολύτως! Είμαστε ελεύθεροι απ’ όλα, απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Να μη φοβόμαστε, τίποτα και κανέναν. Από τη στιγμή που έχουμε γεννηθεί, είμαστε ελεύθεροι και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Να μη φοβόμαστε!

Σε ευχαριστούμε πολύ!